Sajtóközlemény

Szociális városrehabilitációs program Komádiban II.
2023/04/17
A pályázat fő célja Komádi város leromlott Keleti városrészének és az ott élő lakosságnak a város fejlődő szövetébe való integrálása, a szociális problémákkal küzdő társadalmi csoportok felzárkóztatása. A célok megvalósítására a Komádi Városi Önkormányzat 100 százalékos támogatási intenzitás mellett 60.000.000 forint vissza nem térítendő Európai Uniós támogatást nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében. A TOP_Plusz-3.1.2-21-HB1-2022-00003 kódszámú, Szociális városrehabilitációs program Komádiban II. című műsora 2023.02.15-én indult.
A TOP_Plusz-3.1.2-21 kódszámú, Szociális célú városrehabilitáció (ESZA+) című felhívásra benyújtott projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg. A Felhívás célja elsősorban a Magyar Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégiával és a TOP_Plusz-1.2.2 intézkedésével (szociális célú városrehabilitáció) összhangban, azt kiegészítve a leszakadó és leszakadással veszélyeztetett városi területek élők közösségi és egyéni társadalmi integrációja.

A tevékenységek eredményeként a hátrányos helyzetű emberek életlehetőségei javulnak, elérhetővé válnak a társadalmi hátrányok kompenzációs célzó szociális, oktatási, mentális higiénés, egészségügyi, antidiszkriminációs és közbiztonsági programok. kísérik a projektet végig kísérik közösségfejlesztő programok, amelyek lehetővé teszik a városrehabilitációval közösség területén (Keleti városrész) élő lakosság bevonását a tervezésbe és a megvalósításba, továbbá erősítik a helyi kohézióját. Konkrét programok a projektmegvalósítás során:
adósságkezelési tanácsadás
drogprevenciós előadások
Éljünk egészségesen! klub
bűnmegelőzési programok
0-99 klubok
sportnap-játszóház
lakossági akciók
egészségnapok
tanulást segítő foglalkozások
A program része a folyamatos szociális munka, mivel a terület nagyarányú hátrányos népességgel rendelkezik.
A projektről bővebben a www.komadi.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Tóth Ferenc polgármester
+36 30 970 1031
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.